Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
posted to rec.boats.electronics
external usenet poster
 
First recorded activity by BoatBanter: Mar 2008
Posts: 2
Default Navman 3100 wind indicator erratic at 10knts

At low wind speeds, my Navman 3100 wind display is erratic. It reads
true for a few minutes, then for a few minutes it reads garbage. It
tends to cycle between these two modes. At above ~10kts apparent, it
seems to work fine all the time.

The masthead wand (anemometer) and instrument are new replacements.
The only thing that I haven't replaced is the mast wiring, which is
new as of 2005.

What would cause such odd behavior? What is the protocol between the
masthead and the instrument? Is it NavBus? What are the electrical
properties? Is this an analog circuit? Could there be some sort of
grounding issue? If there is an intermittent connection on the wire,
why would it phase in and out while at the dock and not moving, but
then be fine and steady underway?

Any suggestions or ideas would be appreciated.

-JK



Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Navman 3100 sailpac [email protected] Electronics 2 September 19th 05 08:49 AM
NMEA between Navman 3100 wind and Raytheon ST6000 autopilot Peter Hendra Electronics 9 June 27th 05 11:01 PM
Navman 3100 vs Raymarine ST60 davidb Electronics 7 May 28th 05 08:17 PM
Navman 3100 Sail Pack Eric Electronics 2 April 11th 05 06:37 PM
Navman 3100 Sail Pack Eric Cruising 0 April 10th 05 03:05 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:12 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2024 BoatBanter.com.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about Boats"

 

Copyright © 2017